.: Kennel Merdico :.

Meidän tarina

Merdico kennel Turun naapurissa Raisiossa on Merja Lundgrenin perustama ja siellä kasvatetaan keskikokoisia pippurin ja suolan värisiä snautsereita. Vakiokalustukseen kuuluu tällä hetkellä kaksi snautseria.

Kaikki sai alkunsa, kun perheeseen kettuterrierin jälkeen hankittiin ensimmäinen snautseri vuonna 1992. Dina haettiin Kajaanista 10 viikon ikäisenä ja se kotiutui perheeseen välittömästi. Ensi töikseen Dina juoksi keittiöön ja kaatoi juoma-astian lattialle. Tätä juoma-astian kaatamisperinnettä Dina jatkoi loppuelämänsä.

Dinan kanssa alettiin harrastaa tottelevaisuuskoulutusta, agilitya ja match shown kautta hänet vihdoin vietiin koiranäyttelyyn. Dinasta tulikin varsinainen näyttelykaunotar, sillä hän on Suomen, Ruotsin ja Tanskan muotovalio, Finnsieger ja lisäksi kansainvälinen muotovalio. Dina hyväksyi esittäjäkseen vain Tia Lenkkerin.

Dinalla on ollut 3 pentuetta, ensimmäisen pentueensa Dina sai vuonna 1994. Ensimmäisestä pentueesta kotiimme jäi toinen snautserimme, Pyry. Ensin meidän piti jättää narttukoira kotiimme, mutta koska pentueessa oli vain yksi narttu, valitsimme Pyryn. Sitä valintaa ei koskaan tarvinnut katua. Pyryn kanssa käytiin myös tottelevaisuuskoulutuksessa ja agilityssa, mistä Pyry erityisesti nautti. Näyttelyihin asti Pyry ei edennyt, vaan pysyi aina kilttinä kotipoikanamme. Pyryn erikoistaitoihin kuuluivat keskustelu- ja kuuntelutaidot vailla vertaa.

Kolmas koiramme Pipsa jäi myös Dinan pentueesta meille vuonna 1999. Pipsa on käynyt näyttelyissä ja on Suomen muotovalio. Pipsalla on ollut pentuja 2 kertaa. Pipsa on perheemme ehdoton prinsessakoira. Olemme huomanneet yhdennäköisyyttä myös joutsenten kanssa. Pipsa vaikuttaa ulospäin kilteimmältä koiristamme, mutta totuus voi olla toinen. Pipsaakaan meillä ei enää ole.

Neljäs snautserimme Ruska saapui meille syksyllä 2006. Ruska tuotiin meille Pietarista Metallic-kennelistä. Ruska on valloittanut meidän sydämemme ja myös näyttelytuomareiden sydämet, sillä hän on kerännyt palkintoja melkein jokaisesta näyttelystä, johon on ehtinyt osallistua. Ruskan harrastuksiin kuuluu myös kuntokoulu, lenkkeily ja sienestys. Ruska pitää erityisesti tokoilusta, mutta omistajan laiskuudesta johtuen ei olla vielä kilpailtu. Ruskalla on ollut kahdet pennut ja jälkimmäisestä pentueesta kotiin jäi Rosita-tyttönen!